Fakülte Lisansüstü Eğitim Tanıtımı

by Afşin Baran Bayezit | May 28, 2024

17 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdiğimiz “Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Lisansüstü Eğitim Tanıtımı” etkinliğine, Fakültemiz öğrencilerinin yanı sıra multidisipliner alanlarda lisansüstü çalışmalar yapmayı düşünen tüm İTÜ öğrencilerini davet ettik.

Etkinliğimizin amacı, öğrencilere lisansüstü eğitim hakkında genel bir bakış sunmak, fakültemizde yürütülebilecek çalışmalar hakkında bilgi vermek ve potansiyel aday öğrencileri fakülte öğretim üyeleriyle buluşturmaktı.

Doktora adayı ve araştırma görevlisi Oktay Eren Türeyen'in lisansüstü eğitim hakkında genel bilgilendirme sunumuyla başlayan etkinliğimizde, fakültemizdeki lisansüstü programlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu kısımda, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Bayraktar Bural "Açık Denizliği Mühendisliği Lisansüstü Programı", Dr. Öğr. Üyesi Serdar Aytekin Köroğlu "Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Lisansüstü Programı" ve Dr. Öğr. Üyesi Erden Yıldızdağ "Gemi ve Gemi Makineleri Mühendisliği Lisansüstü Programı" hakkında genel bilgiler sundular.

Etkinliğin ikinci kısmı Prof. Dr. Kemal Kınacı'nın tam otonom gemiler için model tabanlı kontrolcü tasarımı, dijital ikiz ve yapay zeka uygulamaları hakkında yaptığı konuşmayla başladı. Ardından, Dr. Öğr. Üyesi Erden Yıldızdağ’ın akışkan-yapı etkileşimi, akustik yayınım, yapısal optimizasyon, metamalzeme dizaynı ve üretimi, biomimetik dizayn konuları hakkındaki sunumuyla devam edildi. Programın ikinci kısmında son olarak, Prof. Dr. Devrim Bülent Danışman yaptığı sunumda gemilerde alternatif sevk sistemleri tasarımı ve model deney sistemi geliştirilmesi, gemilerin karbon ayak izini düşürmeye yönelik hava yağlama, rüzgar gücü ve enerji geri kazanım cihazlarının tasarımı ve model deneyleri ile doğrulaması konularına yer verdi.

Program, katılımcıların "Ata Nutku Gemi Model Deney Laboratuvarı"ziyaretiyle son buldu.

(Resimleri tam boyutlu görmek için resimlerin üstüne tıklayabilirsiniz.)
DBD SK OET KK_1

EY DBB dinleyiciler