Değerli öğrenciler,

Zorlu geçen senenin ardından girdiğiniz sınavda arzu ettiğiniz sonuçları aldığınızı umuyorum. 12 senelik ilk ve ortaöğretim hayatından sonra, gelecekte yapacağınız mesleği seçme günü artık geldi. Bugün yapacağınız tercihler, belki de bir ömür boyu kariyerinizin nasıl şekilleneceğini belirleyecek.

Bu önemli kararı alırken size bir hocanız / abiniz olarak tavsiyelerde bulunmak isterim. Çok büyük arzuyla yapmak istediğiniz ve odaklandığınız özel bir meslek yoksa öncelikle gitmek istediğiniz üniversiteyi seçmenizi öneririm. Büyük ve köklü kurumlar, sahip oldukları ağlar ve geçmişleri sebebiyle mezunlarına her zaman önemli fırsatlar sunar. Bunu yaşamadan bilmek belki mümkün değil, ama böyle bir şeyin varlığından ve çok faydalı olduğundan emin olmanızı isterim.

İstanbul Teknik Üniversitesi de bu kurumlardan biridir. Bu sebeple, sizi öncelikle üniversitemizin 20 Temmuz - 2 Ağustos tarihlerinde Süleyman Demirel Konferans Merkezi'nde yapılacak olan tanıtım günlerine davet etmek isterim.

İçinizde bu mesleği yapmak, fakültemiz tanıtımında edindiği jenerik bilgileri fakültemiz öğretim elemanlarından birebir dinlemek ve fakültemizi en yakından tanıyabilmek için fakülte turuna katılmak isteyen öğrenci adaylarımızı tanıtım günlerinde giriş katındaki standımıza bekliyoruz. Standımızda fakültemiz öğretim elemanlarının yanında (bazı günlerde) sektör temsilcileri de yer alacak ve aday öğrencilerin meslekle ilgili sorularını birinci ağızdan yanıtlayacaklardır.

Hepinize sağlıklı ve çok başarılı bir öğrencilik hayatı diliyorum.

Prof. Dr. Ömer Kemal Kınacı

Tanıtım broşürüne bu linkten ulaşabilirsiniz.