İstanbul Teknik Üniversitesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ile İTÜ KKTC Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Programının 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, değerli mezunlarımızın, ailelerinin, akademisyenlerimizin, sektör temsilcilerimiz ile protokolün katılımlarıyla 5 Temmuz 2024 Cuma günü, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM)’nde gerçekleştirilmiştir.

 

Törende Açılış Konuşması Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ömer Kemal KINACI tarafından gerçekleştirildi. 




Fakülte Birincisi Emirhan ÖZTÜRK’ün Mezunlar Adına Konuşması ile devam edildi.




Sektörümüzün Değerli Temsilcilerinin konuşmaları ile devam edildi.



TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Bülent HÜSEYİNOĞLU’nun ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Başaran BAYRAK’ın konuşmaları ile devam edildi.





T.C. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem DEDETAŞ’ın konuşmaları ile devam edildi.





İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali DENİZ’in konuşmaları ile devam edildi.



Sponsorlarımıza ve dereceye giren mezunlarımıza hediye veren değerli sektör kuruluşlarımıza, İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “250 Bin Fidan” kampanyası için kendileri adına Dekanlığımızca alınan 10’ar adet fidan bağışı belgelerini takdim edildi.






Dereceye Giren Mezunlarımıza Fakültemiz Dekanlığı ile İTÜ KKTC Rektörlüğü’nün plaketleri takdim edildi ve Sektörümüzün Değerli Kuruluşları tarafından hediyeler verildi.




Tüm mezunlarımıza Dekanımız Prof. Dr. Ömer Kemal KINACI, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma ERGİN ve Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bilge TUTAK tarafından Dekanlığımızın hediyesi olan İTÜ 250.Yıl Logolu Kupaları ile TMMOB Gemi Mühendisleri Odası hediyesi olan baretler verildi.




Kep Atma Seremonisinden sonra ikrama geçildi.