Yüz yüze yürütülen derslerde Covid pozitif tespiti durumunda uygulanacak prosedür şu şekildedir:

• Yüz yüze yürütülen derslerde Covid pozitif öğrencinin tespit edilmesi halinde, öğrencinin test yaptırdığı tarihte sınıfta bulunduğu derslerin öğretim üyeleri/görevlileri ve öğrenciler bu durum konusunda bilgilendirilir. Sınıftaki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin PCR testi yapmaları önerilir.

• 10 gün içinde aynı sınıfta birden fazla pozitif vaka çıkması durumunda sınıftaki aşısız öğrenciler ve aşısız öğretim elemanı, temaslı olarak kabul edilir ve 10 gün süreyle Üniversiteye gelmez. Sınıftaki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin PCR testi yapmaları önerilir.

• Temaslı öğretim üyesi/görevlisi sağlığı elverdiği taktirde ders çevrimiçi yürütülür.

• Öğretim üyesinin/görevlisinin Covid pozitif olduğu tespit edildiği taktirde, aşısız öğrenciler yakın temaslı sayılır. Aşısız öğrenciler ve öğretim üyesi 10 gün süreyle Üniversiteye gelmez. Sınıftaki öğrencilerin PCR testi yapmaları önerilir. Ders, çevrimiçi yürütülür. Öğretim üyesinin yerine başka bir öğretim üyesi tarafından dersin verilmesi sağlanabilir. Bu mümkün olmadığı taktirde, dersin sonradan telafisi yapılır.