Fakültemiz Öğrenci Takımı İTÜ ROV Teknofest’te  “İnsansız Sualtı Sistemleri İleri Kategori – En Özgün Tasarım” ödülü kazanmıştır.

Takımımızdan gelen bilgi metni aşağıdadır:

ITU ROV takımı olarak geçmişte yaptığımız bilindik ROV formuna sahip araçlar ile çeşitli başarılar elde etmiştik. Bu yıl Teknofest yarışması için torpido tasarlamaya karar verdik.

Torpido formunu kullanmamızın sebepleri, savunma sanayinde azami öneme sahip torpido ve denizaltı formları konusunda tecrübe etmek ve yüksek hareket kabiliyeti olan bu formu bir otonom sualtı aracı üzerinde kullanarak hızlı, çevik, denizci bir AUV yapma isteğimizdi. Böylece Türkiye'de örneği az olan bir tasarımın öncülerinden olmayı, bu alanda yeni gelişmelere ve araştırmalara yol açmayı sağlamak istedik.

Görevler ve hareket kabiliyeti açısından özelleştirdiğimiz özgün ROV tasarımında çeşitli hem baş hem de kıçta iticiler kullanarak araca dikey hareket kabiliyeti kazandırmış olduk. Böylece torpido AUV için süregelen tasarım normlarının dışında bir tasarıma imza attık.

22-24 Temmuzda Giresun'da gerceklesen TEKNOFEST 2022 Insansız Su Altı Sistemleri Ileri Kategoride katıldığımız PIONEER MK1 aracımızla En Özgün Tasarım Ödülü'nu aldık. Parkurda en yüksek puanları topladık. 30 Agustos - 4 Eylul tarihlerinde Samsunda gerçekleşecek olan etkinlikte ödül töreninde kazandığımızın duyurulmasını bekliyoruz.

Sponsorlarımız:

• Mimar ve Mühendisler Grubu