İTÜ ROV takımı 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi  bünyesinde kurulmuş, Dr. Öğr. Üyesi Bilge Tutak danışmanlığında insansız sualtı araçları üzerine faaliyet gösteren 4 yıllık bir proje takımıdır. İTU ROV Takımımız, bu sene 3. kez Türkiye 1.si olarak katıldığı MATE ROV Competition'da “Telepresence Category’de” dünya 3.sü oldu. Takımımız genel sıralamalarda ise dünya 6.sı olup; Türkiye’nin şu ana kadarki en iyi derecesini elde etti.

rov1

İTÜ ROV Takımı 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulmuş 4 yıllık bir proje takımıdır. Takım, ürettikleri farklı araçlarla ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok yarışmaya katılıp başarılı dereceler elde etmeyi amaçlıyor. Bu yarışmalardan bir tanesi olan MATE ROV Championship, tüm dünyadan takımların katıldığı zorlu bir uluslararası yarışmadır. Birçok dünya 1.si ile yarışan İTÜ ROV Takımımız, bu yarışmada 2021 yılında Telepresence Category’de teknik raporda dünya 3.sü, genel sıralamada dünya 6.sı olup; Türkiye’nin şu ana kadarki en iyi derecesini elde etti.

rov2

rov3