Kas 2019
“Derin Arayışlar” Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Denizaltı Tasarımı Ve Teknolojileri Tez Yarışması Derin Arayışlar'ın Kazananları Belli Oldu

STM’nin denizaltı konusunda özgün projeler ortaya çıkarmak ve Türkiye’deki yetenek gelişimini desteklemek amacıyla düzenlediği Derin Arayışlar Yarışması ilk yılını tamamladı. Bu yıl ilk ödüllerin verdiği yarışmaya 10 farklı üniversite ve 5 farklı bölümden başvurular gerçekleştirildi. İstanbul Deniz Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninde, iki farklı kategoride dereceye giren toplam 6 projeye ve proje danışmanlarına ödül verildi.

Yüksek Lisans ve Lisans olarak iki kategoride düzenlenen ve Denizcilik alanında tecrübeli isimler tarafından değerlendirilen projelerde yenilikçilik, yaratıcılık, gerçekleştirilebilirlik, estetik katkı, detaylandırma düzeyi ve referans gibi kriterlere dikkat edildi. Yüksek Lisans kategorisinde dereceye giren ilk üç kişi 25.000 TL, 20.000 TL ve 15.000 TL’lik ödüllerin sahibi oldu. Lisans kategorisinde ise birinci 20.000 TL, ikinci 15.000 TL, üçüncü 10.000 TL değerinde ödül kazandı. Her iki kategoride ödül alan tez danışmanlarının her biri de 5.000 TL’lik ödülün sahibi oldu.

Yüksek Lisans kategorisinde birinciliği ve ikinciliği, Fakültemizin Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisliği Bölümü öğrencileri kazandı. Bu kategoride, Mehmet Ozan Şerifoğlu, Yrd. Doç. Dr. Bilge Tutak danışmanlığında hazırladığı “Bir Sualtı Planörünün Hidrodinamik Analizi” teziyle birinci olurken, ikinciliği Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu danışmanlığında hazırladığı “İze Uyumlu Denizaltı Pervanesi Tasarımının Hesaplamalı ve Deneysel Olarak İncelenmesi” teziyle Sinan Burunsuz aldı.

Derin Aray_slar Odul Toreni2