Tem 2018
2017 - 2018 Mezuniyet Töreni

Fakültemizin 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet töreni Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Sayın Suat Hayri AKA, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet KARACA, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Sayın Hızırreis DENİZ Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet ERGİN, sektörün değerli temsilcileri, mezun yakınları ve tüm mezunlarımız ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

2018_mezuniyet_1

Törende açılış konuşması Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet ERGİN tarafından gerçekleştirildi ve fakülte birincisi Selahattin ÖZSAYAN’ın mezun öğrenciler adına konuşmasıyla devam edildi. Sonrasında Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Sayın Salih BOSTANCI mezunlarımıza hitap etti. Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet KARACA konuşmasını gerçekleştirerek mezunlarımıza hitap etti. Son olarak, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Sayın Suat Hayri AKA gelecekte mezunlarımızı bekleyen fırsatlar ve iş yaşamı hakkında konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Müsteşar Sayın Suat Hayri AKA'ya plaketleri Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet KARACA ve Dekanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet ERGİN tarafından takdim edilmiştir.

2018_mezuniyet_2

Plaket takdimlerini takiben, Bölümlerimizde ilk üç dereceye giren öğrencilerimize sektör temsilcileri tarafından hediyeleri takdim edilmiştir.

Fakültemizde dereceye giren öğrencilerimiz:

Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü:

1. Selahattin ÖZSAYAN
  2. Saide Tutku YILMAZ
  3. Engin KANUN

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü:

1. Yasemin Bilgehan POLAT
  2. Emre GÜVEN
  3. Tugay ÖZEN

2018_mezuniyet_3

Öğrencilerimize başarılarından dolayı destek olarak hediye takdim eden sektör temsilcilerimiz:

• Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR)
• Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
• Gemi Mühendisleri Odası
• Sefine Tersanesi
• Beşiktaş Tersanesi
• GEMAK Şirketler Topluluğu
• Türk Loydu Vakfı
• ABS
• Bureau Veritas Denizcilik
• DNV-GL
• İLKFER Denizcilik San. ve Tic. Ltd. Şti.
• İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Mezunlar Derneği (GİMDER)

Dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdiminden sonra Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü En Başarılı Proje Sertifikaları proje gruplarını sunulmuştur.

Törenimiz, heyecanla beklenen kep atma seremonisi ile son bulmuştur.

2018_mezuniyet_4

Ayrıca Törenimizin sonunda, Fakütemizden 1985 yılında mezun olduğu halde yoğun çalışmalarından dolayı diplomasını almaya vakit bulamayan Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Sayın Hızırreis Deniz’e diploması Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet KARACA tarafından takdim edilmiştir.

2018_mezuniyet_5