May 2018
İTÜ Günü Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Töreni

İTÜ Günü çerçevesinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Gemi İnşaatı Ve Deniz Bilimleri Fakültesi 40., 30. ve 20. yıl mezunlar günü ile İTÜ GİMDER 6. mezunlar günü törenleri, değerli mezunlarımızın ve öğretim üyelerimizin katılımlarıyla, 6 Mayıs tarihinde Fakültemizde gerçekleştirildi.
DSC_3949_fix

Törenin açılış konuşması Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet ERGİN tarafından gerçekleştirildi ve İTÜ GİMDER adına İTÜ GİMDER Başkanı Sayın Haluk ÇOBAN konuşması ile devam edildi.

Ülkemizde gemi inşa ve denizcilik sektörlerinin gelişmesinde büyük katkıları olan Makina ve Gemi İnşaatı Yüksek Mühendisi Sayın Ali ESER’e “Yaşam Boyu Onur Ödülü” İTÜ GİMDER adına Sayın Günay SÜRENKÖK tarafından takdim edilmiştir.
DSC_3980_fix

Zorlu sektörümüzün bir öncüsü ve gururu ilk kadın gemi inşaatı mühendisi olan Makina ve Gemi İnşaatı Yüksek Mühendisi Sayın Önay ORTAÇ KUZUCAN’a da plaketi takdim edilmiştir.

DSC_3976_fix

Gemi Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Sayın Bülent ALNIAÇIK’ın konuşmasını takiben Gölcük Tersanesi Komutanı Sayın Tuğamiral Aydın EKEN tarafından nostalji dersi verildi.
DSC_3999_fix

Sayın Tuğamiral Aydın EKEN’e törene ve sektörümüze katkılarında dolayı plaketi Prof. Dr. Ahmet ERGİN tarafından takdim edildi.
DSC_4015_fix
Tören sonunda Fakültemiz Dekanlığı tarafından hazırlanan, Sayın Mezunlarımızın 40., 30. ve 20. Yıl Anı Belgelerinin ve hediyelerinin takdimi gerçekleştirilmiştir. Kendisi de 40. Yıl mezunu olan Fakültemizin Değerli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer GÖREN de Törene katılarak 40. Yıl Anı Belgesini Dekanımız, Prof. Dr. Ahmet ERGİN’den almıştır.
DSC_4036_fix

Törenin ardından Fakültemiz orta bahçesinde İTÜ GİMDER tarafından organize edilen ikram ile mezunlarımız sohbet etme ve geçmiş arkadaşlıklarını tazeleme fırsatı yakalamış, toplu fotoğraf çekimi ile törenimiz son bulmuştur.
DSC_4168_fix